Sponsoring

Achternaam: van der Horst
Voornaam: Iris
Geboortedatum: 27-09-1964
Woonplaats: Smilde
Paarden: Benthe, Jordana d’Havenne

Sponsors: Equicrown, Naf, Hoefsmederij Goddijn

Iris is opgenomen in het A-kader endurance senioren.
Iris rijdt sinds 2009 endurance. Met haar 14- jarige merrie Benthe heeft ze vele wedstrijdkilometers gemaakt, waaronder 14x een CEI.

Op de Europese Kampioenschappen in Samorin werd Iris individueel 21 e van de 66 starts met eengemiddelde snelheid van 18.58 km/pu. Het Nederlands team behaalde voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse endurance een teammedaille, zij waren goed voor de derde plaats. Het jaar daarop in 2016, deed Iris mee aan het Wereldkampioenschap Endurance in Samorin, waar ze 21e werd van 134 starts met een gemiddelde snelheid van 19.68 km/pu. Het Nederlands team behaalde daar opnieuw een bronzen medaille.


Benthe is in 2018 gedekt en zal in 2019 haar eerste veulen op de wereld zetten. De vader is Al Nus
Sukran, van Elssanne Arabians, waarvan inmiddels meerdere nakomelingen goed presteren in deendurancesport.

Met de Arabische volbloed Jordana d’Havenne ( van eigenaar en fokker Marcel Rossius) hoopt Iris
dezelfde successen te gaan behalen. Jordana is als 7-jarige merrie bij Iris gekomen en ingereden. Ze heeft inmiddels 2 wedstrijden van 40 km en 1 van 80 km gelopen. Jordana moet nog 1 wedstrijd van 80 km goed uitlopen en dan mag ook zij internationaal starten.

De paarden van Iris staan aan huis. Trainen doet ze vooral in het Drents Friese Wold. Iris: “Ik ben enorm blij met de samenwerking met Equicrown én ik sta volledig achter hun producten! De ademende bandages zijn juist in de endurancesport heel geschikt om te gebruiken na een zware
training of wedstrijd. Ze zorgen er voor dat eventuele vochtophoping snel weer door het lichaam wordt afgevoerd en de benen niet dik worden. Ook ben ik erg te spreken over de huidverzorgende producten van Equicrown. Bij kleine wondjes gebruik ik de Skinrepair en de Skinrelief vind ik een heel
fijn natuurlijk product om te gebruiken als ik irritatie van de kootholte zie. Door deze Skinrelief aan te brengen kan ik mok tegen gaan. Beide producten zijn antibacterieel en mogen gebruikt worden tijdens wedstrijdsport”.