«

»

jul 11

Lymfetaping – wat is dat?

Informatie over de VetkinTape voor paarden

Lymfetaping is bij uitstek geschikt als aanvulling op compressietherapie, omdat de tape overal op het lichaam kan worden aangebracht op plaatsen waar de compressiebandages niet overal doeltreffend kunnen worden toegepast.
De elastische sporttape is een goed hulpmiddel, bijvoorbeeld wanneer een oedeem in het spronggewricht moet worden verholpen. Om de beste resultaten te bereiken, wordt aanbevolen om ook een distale compressiebehandeling toe te passen.

Toepassing en doel van lymfetaping bij paarden
Het doel van lymfetaping is het bevorderen van de bewegingsvrijheid van het paard, zodat het zelfgenezingsproces van het lichaam wordt geactiveerd. De elasticiteit van de tape belemmert de bewegingsvrijheid dus juist niet. Stimulatie via de haarwortels van het paard kan verschillende systemen (zoals het zenuw-, bloed- en lymfestelsel) stimuleren, wat weer leidt tot een directe verbetering en versnelling van het genezingsproces bij klachten en blessures. Bij mensen werkt de tape door de huid op te tillen. Dit stimuleert de fascia (spiervliezen) en bevordert het zelfgenezingsproces van het lichaam. Door dit hulpmiddel kan het lichaam zich sneller herstellen. Letsel en blessures worden hierdoor verminderd.

Gebruik van de lymfetape
De lymfetape wordt onder andere gebruikt om de bloedsomloop of lymfedoorstroming te activeren bij zwelling en blauwe plekken. Tapen heeft ook een positief effect op de fascia en spieren, wat niet alleen de spierfunctie van het paard verbetert, maar ook kan helpen bij pijnlijke spieren, gescheurde spieren of spierverrekkingen. Lymfetaping kan ook nuttig zijn in gevallen van peesletsel en – ontsteking of bij de behandeling van littekens.

Bestel VetkinTape bij EquiCrown
Meer informatie over onze producten vindt u op onze website. Daarnaast kunt u de producten ook rechtstreeks bestellen via info@equicrown.nl