Lymfeseminar-medici

Het goed functionerend lymfesysteem is van groot belang voor de gezondheid van je paard. Het speelt een belangrijke rol in het afweersysteem. Hoe werkt dit bijzondere systeem en hoe kunnen we het positief beïnvloeden? Equicrown wil mede door deze dag proberen kennis te delen. En samen o.a. door uitgebreide theorie en casuïstiek dieper ingaan op veel voorkomende problematiek rondom het lymfatisch stelsel.

De belangrijkste elementen van het lymfeseminar:
✓  Lymfesysteem van het paard: uitgebreide theorie over de anatomie van het lymfestelsel en zijn werking.
✓  Lymfatisch borstelen: Gedetailleerde handleiding en hands-on praktijkoefeningen
✓  Lymfetaping: Toepassingsgebieden en eigenschappen, hoe tapes worden aangebracht bij het paard
✓  Compressietherapie: Uitleg compressiebandages in combinatie met lymfetaping en lymfedrainage.
✓  Merk EquiCrown: Introductie van het productassortiment en achtergrondinformatie over de producent Juzo

Beschrijving van het lymfeseminar
De ochtend begint met een uitgebreid theoretische lezing over het lymfatisch stelsel. Na deze “opgefriste” kennis gaan we groepsgewijs bezig om door middel van casuïstiek te komen tot een zo goed mogelijk management van het individuele paard. Denk aan beweging, voeding, lymfedrainage, compressie of taping!
Hoe beïnvloed of ondersteun je met taping het lymfestelsel. En hoe werken deze mooi gekleurde “pleisters” dan?
Is taping voldoende of ontkom je niet aan compressie? Wat is compressie en wanneer en hoe zet je dit in?
Doordat we werken met een maximaal aantal deelnemers (kleine groep) is er voldoende tijd om het geleerde samen in praktijk te oefenen en uitgebreid in te gaan op vragen.

EquiCrown – adviseurs
De adviseurs tijdens het lymfeseminar zijn ervaren vertegenwoordigers van EquiCrown met een medische achtergrond, die zich al vele jaren bezighouden met het lymfesysteem en ondersteunende therapieën.
Tijdens het seminar zullen Astrid Lanen en Claire Schroijen advies geven.

Doelgroepen
Het lymfeseminar richt zich op de volgende doelgroepen:

  • Dierenartsen
  • Studenten diergeneeskunde
  • Manuele lymfe drainage therapeuten voor paarden
  • Natuurartsen voor paarden
  • Fysiotherapeuten voor paarden
  • Chiropractici voor paarden
  • Osteopaten voor paarden

Kosten en prestaties
Deelname aan het seminar kost € 145,00. Je krijgt hiervoor exclusieve kennis. Daarnaast hebben we natuurlijk ook aan de inwendige mens gedacht. We hebben ook voor een map met cursusmateriaal gezorgd die alle informatie bevat die je tijdens het seminar voorgeschoteld hebt gekregen. Zo kun je na afloop van het seminar de kennis toepassen en verder uitdiepen. Tijdens de cursus leggen we ook uit hoe het lymfatisch borstelen precies in zijn werk gaat. Het cursuspakket bevat daarom ook een gratis massageborstel voor lymfatisch borstelen, ter waarde van €12,90. Het tapingmateriaal dat je ter plaatse nodig hebt, wordt door de organisatie beschikbaar gesteld.

Aanmelding & deelname
Meld je vandaag nog aan voor een van de hierboven genoemde data of stuur ons een groepsaanvraag. Beleef een exclusief en bijzonder lymfeseminar voor €145,00 incl. massageborstel en materiaal!

Na online aanmelding ontvang je van onze klantenservice een officiële bevestiging via e-mail. Het seminar vindt plaats wanneer er een minimumaantal van 5 personen ingeschreven is. Twee weken voor de begindatum van het seminar krijg je de definitieve bevestiging via e-mail. Wanneer je een groep aanmeldt, nemen wij contact op om uit te leggen hoe de aanvraag dan moet worden uitgevoerd.
De betaling van het cursusbedrag (€145,00) moet vooraf gebeuren.

Let op: na ontvangst van de bevestiging is deelname verplicht. Als je om persoonlijke redenen toch niet kunt deelnemen, dan moet dit zo snel mogelijk worden gemeld bij de klantenservice.

Parkeergelegenheid
Het grootste deel van het seminar is erg praktijkgericht. Daarom vinden de seminars altijd op een paarden locatie plaats, met parkeergelegenheid.

Nog vragen over het EquiCrown-Lymfeseminar?
Bij vragen over het lymfeseminar zijn wij van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 telefonisch bereikbaar op het nummer 06-83980125 of via e-mail info@equicrown.nl

De eerstvolgende beschikbare data voor de lymfe Seminar:
Zondag 7 juli 2019
Locatie: Heide 3, 6093 PA Heythuysen (L)
Programma: 10 – 16u

Meld je nu aan voor het Lymfeseminar.