Ontstaan van EquiCrown

Mei 2019

Met bijna 29 lentes jong heeft Portos vorige week het aardse leven verlaten en is nu in de eeuwige groene velden.

Zonder Portos zou Equicrown niet hebben bestaan. Het waren zijn beenproblemen; stalbenen en flegmonen die ervoor zorgde dat Juzo het humane compressiebedrijf Equicrown oprichtte met compressie therapie voor paarden.

Nu ruim 9 jaar verder mogen we met trots zeggen dat we reeds velen successen hebben behaald en compressietherapie steeds meer ingezet wordt voor de tal van beenproblemen die we kennen in de paardenwereld.

Portos; Bedankt voor wie jij was en wat jij in de wereld hebt gezet. Dat je vanuit de andere dimensie mee mag genieten van alle ontwikkelingen die er nog zullen komen.

~

Even aan jullie voorstellen: Portos en zijn rol in het ontstaan van de geboorte van Equicrown:

Portos in eigendom van de dochter van Julius Zorn GmbH (het humane moederbedrijf achter Equicrown) had in 2009 te maken met steeds terugkerende phlegmonen.

Aangezien zijn benen niet meer dun werden adviseerde een dierenarts compressiekousen.

Een mooie uitdaging voor een humaan bedrijf wat al meer dan 100 jaar bekend en actief is in de wereld van mensen compressie kousen.

En zo werden Portos zijn benen opgemeten en voor hem op maat gemaakte compressie kousen ontworpen.

Het was over duidelijk dat er meerdere paardeneigenaren op zoek waren naar exact gedefinieerde compressie kousen voor hun paarden.

Zoals je kunt zien zijn de benen van Portos weer dun en fit en dient hij de kousen nu nog enkel te gebruiken als hij in zijn stalletje staat.

_Z4C9928_1