Informatie

 

Welke paardenhouder kent dat niet? Men koms ’s avonds bij de stal en het paard heeft gezwollen, dikke benen. Weersveranderingen, boxrust, lange tijden van staan in de box, overbelasting, oorzaken voor dikke benen bij paarden zijn er vele.

Het lymfesysteem bij paarden is nog vele malen complexer dan bij de mens vanwege hun anatomie en hun grootte.

De bloed- en lymfebanen zijn daardoor aanzienlijk langer. Vandaar dat er bij paarden al heel vlug sprake is van overbelasting van het lymfesysteem. Hierdoor worden schadelijke afvalstoffen niet vlug genoeg afgevoerd. Het gevolg hiervan zijn opgezwollen, dikke benen. Daarom is het ook zo belangrijk dat paarden goed en veel bewegen. Beweging stimuleert de lymfebanen en herstelt de lymfecirculatie.

In de geneeskunde is het positieve effect van bewegen in combinatie met compressie al veel langer bekend. Deze behandeling wordt doorgaans ambulante compressie therapie genoemd en bestaat uit een combinatie van gelijktijdige behandelingen: beweging, gecombineerd met compressie doormiddel van zwachtels en manuele drainage. Aan het slot van de therapie-keten wordt de behandeling afgerond met therapeutische elastische kousen. Decennia lang bieden deze kousen verlichting bij spataderen, zware benen maar ook bij ernstige vormen van oedeemneiging. Ook sporters hebben ontdekt wat deze kousen voor hen kan betekenen.

kpe_ec_komplexephysikalischeentstauungstherapie_nl_rgb

EquiCrown active / Equicrown  fit – medische compressiebandages voor paarden (confectie)

De innovatieve oplossing voor paarden met opgezwollen benen en andere aandoeningen zoals bijvoorbeeld (peesschede) gallen*, zijn medische compressiebandages van Juzo, de EquiCrown active / EquiCrown Fit.
Bij beweging van het paard is de werking van deze compressie bandages te vergelijken met die van lymfedrainage.

Deze combinatie van beweging en gebruik van  EquiCrown active / EquiCrown Fit compressiebandages helpt ook om de afgeslankte benen dun en afgeslankt te houden.

Het bijzondere aan deze bandages is de exact gedefinieerde druk altijd gerealiseerd wordt, of de bandages nu in ervaren of minder ervaren handen zijn. Hierdoor is het dan ook onmogelijk om de lymfe- en/of bloedstroom af te knellen.

Door de gepatenteerde drievoudige sluiting, bestaande uit haken, rits en klittenband is de compressiebandage eenvoudig aan te brengen en evenzo eenvoudig weer te verwijderen.