De werking van Equicrown

Equicrown bandages oefenen compressie uit op het paardenbeen. Deze druk neemt geleidelijk van onder naar boven af. Equicrown bandages stimuleren en ondersteunen het lymfestelsel en bevorderen actief de afvoer van lymfevocht. Het paardenbeen wordt hierdoor dunner en fitter.

Bij problemen zoals chronische gezwollen paardenbenen kan Equicrown als aanvulling op een holistische therapie ter ondersteuning van het lymfestelsel ingezet worden. Hoe vaak en hoelang de bandages gedragen moeten worden kunt u het best met uw dierenarts of therapeut overleggen.

Antibacteriele werking:

Equicrown fit Silver is voorzien van garens met zilver ionen. Dit zorgt voor een antibacteriële werking. Bacteriën op de huid van het paard (bv. Staphylococcus aureus) worden bestreden en aandoeningen als mok, einschuss en lymfangitis kunnen voorkomen worden. Equicrown fit Silver is bij uitstek geschikt voor de behandeling van huidproblemen bij paarden

Het lymfestelsel van het paard

Door hun anatomische bouw hebben paarden een zeer complex lymfestelsel dat het gehele lichaam, parallel aan het aderstelsel, doorkruist. Daarbij ondersteunt het lymfestelsel de natuurlijke weerstand. Een paard heeft ongeveer 8000 lymfeklieren, verspreid over het hele lichaam. Ter vergelijking: een mens heeft ‘slechts’ 400-600 lymfeklieren. In de lymfeklieren wordt het lymfevocht, dat door de bloedvaten in het paardenlichaam wordt afgegeven, gereinigd en ontgift.
Alles bij elkaar is de lymfestroom bij een paard relatief traag en wordt het met name door beweging in stand gehouden. Wanneer een paard langere tijd moet staan, kan er stuwing in het lymfestelsel ontstaan. Hierdoor kunnen paardenbenen zwellen. Wil men in zulke situaties het lymfestelsel ondersteunen, kan aanvullend op beweging en /of manuele lymfedrainage ook Equicrown compressie bandages ingezet worden.

Let op: Gebruik Equicrown uitsluitend wanneer het paard geen koorts heeft.

Een goed en evenwichtig functionerend lymfestelsel is belangrijk voor de gezondheid en welzijn van het paard.

lymfebanen